153510
Book
In basket
Wyobraźmy sobie, że możemy obniżyć ciśnienie krwi dzięki bananom, złagodzić objawy zapalenia stawów sokiem pomarańczowym i pozbyć się alergii, jedząc ryby. Mówimy także o owsiance na serce, łososiu na astmę, orzeszkach ziemnych na cholesterol czy jogurcie na egzemę. Ten poradnik dietetyczny pomoże zapobiegać dolegliwościom dzięki wprowadzeniu do diety zdrowych, powszechnie znanych pokarmów i suplementów. Został opracowany na podstawie badań prowadzonych w najlepszych światowych ośrodkach medycznych. Naukowcy odkryli, że wiele dolegliwości jest wynikiem destrukcyjnego działania wolnych rodników. Jedzenie bogatych w przeciwutleniacze zielonych warzyw liściastych, owoców oraz warzyw w kolorach pomarańczowym i żółtym radykalnie zmniejsza ilość wolnych rodników w organizmie. W przeciwieństwie do leków zdrowa żywność niesie same korzyści dla organizmu, a przy tym jest źródłem nie tylko zdrowia, lecz także przyjemności. Któż bowiem nie woli zjeść kostki czekolady, niż łykać tabletki? W książce podajemy precyzyjne wskazówki dietetyczne dotyczące 57 najczęstszych dolegliwości, 20 „uzdrawiających pokarmów”, 10 leczniczych ziół i przypraw, 75 doskonałych przepisów kulinarnych, tabele wartości odżywczych oraz setki praktycznych wskazówek.
Availability:
Centrala Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 615 (1 egz.)
Notes:
General note
Indeks
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again