152628
Book
In basket
Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich? Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch: 1. Korzystaj z naturalnych składników. 2. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść). 3. Powiedz „nie” marnowaniu żywności. 4. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji. 5. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata. 6. Nie bój się eksperymentować. 7. Zakręcaj słoiki w towarzystwie. Zakasz rękawy i do roboty. Just batch it!
Availability:
Centrala Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again