152247
Book
In basket
Jak wyglądało życie towarzyskie w epoce autorki Dumy i uprzedzenia? Czym raczono się w czasie spotkań rodzinnych? Jakimi smakołykami podejmowano gości? Jakie dania królowały na piknikach i balach? Wszystkiego tego dowiecie się z Kuchni Jane Austen. To zbiór kulinarnych przepisów, opatrzonych komentarzem na temat obyczajów epoki, postaci pisarki i jej bliskich oraz... smaków, zapachów i wybornych dań. Dzięki tej niepozornej książeczce dowiecie się jak przyrządzić solę w winie z grzybami oraz lody. Znakomity prezent, choć ta interesująca książka to coś znacznie więcej Nigella Lawson Meggie Black - historyk; zajmuje się obyczajami kulinarnymi; autorka m.in. Książki kucharskiej średniowiecza. Deirdre le Faye - specjalistka od twórczości Jane Austin; autorka biografii pisarki i redaktorka wydania zbioru jej listów.
Availability:
Centrala Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again