152698
Book
In basket
Prawdziwa historia czekolady / Sophie D. Coe, Michael D. Coe ; tłum. Ewa Klekot. - Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy, 2000. - 234, [1] s., [8] s. tabl. kolor. : il., 2 mapy ; 25 cm.
(Seria Ceramowska)
Książka dwojga amerykańskich antropologów, wybitnego badacza kultury Majów oraz znawczyni kuchni prekolumbijskiej, jest prawdziwą kopalnią wiedzy o kakao i wytwarzanej z niego czekoladzie. Dowiadujemy się z niej o pochodzeniu i uprawie Theobroma cacao, o najwcześniejszej historii napoju, o tym, skąd pochodzi jego nazwa. Rozmach i kompetencja książki czynią z niej zarówno prezent dla miłośników czekolady, jak i smakowity przyczynek do historii kultury nie tylko kulinarnej.
Availability:
Centrala Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 930.85 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliograf. s. [218]-225.- Indeks s. [226]-234.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again